Bahan-bahan :
- 1/2 peket mee kuning
- 2 ulas bawang putih - ditumbuk/hiris
- 2 ulas bawang merah - ditumbuk/hiris
- 1 sudu makan cili kisar
- 1/2 batang carrot
- 1 keping fishcake
- sedikit sos tiram
- sedikit sos tomato
- sedikit kicap manis
- 4-5 ekor udang (dibuang kulit)
- 3-4 helai sawi
- garam & gula secukup rasa
- 2 sudu makan minyak - untuk menumis
**tak letak ayam, sotong bagai sebab malas nak tunggu defrost...udang & fishcake cepat lembut sikit :)
Caranya :
- Tumis bawang hingga wangi.
- Masukkan cili kisar. Tunggu sehingga sedikit garing (pecah minyak).
- Kemudian masukkan udang, fishcake, batang sawi dan carrot. Kacau rata.
- Curahkan sos tiram, sos tomato dan kicap manis. Kacau lagi.
- Tambah sedikit garam & gula secukupnya.
- Masukkan mee kuning dan seterusnya daun sawi.
- Kacau rata2 dan sedia untuk dihidangkan.
**goreng sekali telur mata kerbau. Makan semua ni panas2 plus nescafe panas...
Amboi...sempoi!!
No comments:
Post a Comment