Memandangkan sekarang kiter tengah berpantang (seminggu bersalin), so menu orang berpantang je la yg menghiasi blog nih. Boring sikit tapi nak buek camno..layan je laa hikhikhik.
Sumber : Aidura
Bahan-bahan :
1 keping ikan tenggiri / ikan haruan / ayam
4cm halia - dihiris & digoreng
2 sb minyak bijan
1-2 sb kicap manis
1/2 sk serbuk kunyit
1/2 sk garam
Caranya :
1. Lumur ikan dengan garam & kunyit. Biarkan selama 20 minit.
2. Panaskan minyak bijan dan goreng ikan sehingga garing. Ketepikan.
3. Tinggalkan sedikit minyak dalam kuali. Masukkan ikan semula. Tuangkan kicap dan gaul rata.
4. Angkat ikan dan letak ke dalam pinggan. Taburkan halia goreng di atasnya. Siap dah.
5. Siap dah. Makan dengan nasik panas-panas sedap tau.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteAssalamualaikum cik.maaf nak tanya..org dalam pantang boleh ke makan kicap?
ReplyDeleteAssalamualaikum cik.maaf nak tanya..org dalam pantang boleh ke makan kicap?
ReplyDeleteAssalamualaikum,maaf nak tanya cik..orang dalam pantang boleh ke makan kicap?
ReplyDelete